Panna cotta

Panna cotta

Panna cotta

  • Færdig på 03:30

Ingredienser

  • 2,5 deciliter piskefløde 38%
  • 1 vaniljestang
  • 30 gram økologisk rørsukker
  • 2-3 riv citronskal fra en økologisk citron
  • 1 blad husblas

Fremgangsmåde

  • Step 1
    Hæld koldt vand i en skål og læg husblas bladet heri.
  • Step 2
    Kom piskefløden op i en gryde og varm den forsigtigt op under omrøring.
  • Step 3
    Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og tilsæt dem i fløden. Du kan med fordel også lægge den flækkede vaniljestang ned. Den giver også god smag!
  • Step 4
    Tilsæt rørsukker, revet citronskal. Rør.
  • Step 5
    Flødeblandingen skal lige op at koge. Tag den herefter af blusset.
  • Step 6
    Tag den opblødte husblas op af det kolde vand og pres den. Læg den herefter ned i den varme fløde og rør. Rør godt og grundigt indtil den er helt udrørt.
  • Step 7
    Lad din panna cotta afkøle. Fjern vaniljestangen.
  • Step 8
    Fordel den i et par serveringsglas.
  • Step 9
    Stil den i køleskab en tre timers tid indtil den er helt stiv. Herefter kan den serveres.
Du vil måske også læse om...
Vaniljesukker
Opskrift

Vaniljesukker

00:05
Flæk vaniljestængerne på langs og skær dem over i halve.:Kom rørsukker og de skårne vaniljestænger i en skål klar... [Læs mere]
Stracciatella is
Opskrift

Stracciatella is

01:05
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, og -korn i en gryde på et par liter.:Hæld herefter mælk,... [Læs mere]
Hindbærsnitter
Opskrift

Hindbærsnitter

00:50
Sigt mel og bagepulver i en skål.:Hak den kolde smør i stykker. Vigtigt: den må ikke opvarmes da det gør dejen for... [Læs mere]