Risengrød

Risengrød

Risengrød

  • Færdig på 00:55

Ingredienser

  • 175 g grødris
  • 2 dl vand
  • 1 liter sødmælk
  • Salt
  • Evt. 1/2 vaniljestang
  • 3-4 tsk hvid perlesukker
  • 1 tsk kanel

Fremgangsmåde

  • Step 1
    Kog vandet op i en gryde. Tilsæt grødrisene. Kop op under let omrøring i 3-5 minutter.
  • Step 2
    Skrue ned til ca. halv varme. Tilsæt sødmælken.
  • Step 3
    Lad det småkoge på lav varme i ca. 40 minutter med jævnlig omrøring hvert 5. minut. Smag til med salt når konsistensen er ved at være på plads.
  • Step 4
    Kanel og sukker røres sammen til kanelsukker.
  • Step 5
    Server risengrøden med kanelsukker på toppen og en godt klat smør.
Du vil måske også læse om...
Vaniljesukker
Opskrift

Vaniljesukker

00:05
Flæk vaniljestængerne på langs og skær dem over i halve.:Kom rørsukker og de skårne vaniljestænger i en skål klar... [Læs mere]
Stracciatella is
Opskrift

Stracciatella is

01:05
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, og -korn i en gryde på et par liter.:Hæld herefter mælk,... [Læs mere]
Panna cotta
Opskrift

Panna cotta

03:30
Hæld koldt vand i en skål og læg husblas bladet heri.:Kom piskefløden op i en gryde og varm den forsigtigt op under... [Læs mere]