Stracciatella is

Stracciatella is

Stracciatella is

  • Færdig på 01:05

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 4 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk glukosessirup
  • 5 æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Step 1
    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, og -korn i en gryde på et par liter.
  • Step 2
    Hæld herefter mælk, fløde og glukosesirup i gryden. Kog det op med hyppig omrøring.
  • Step 3
    Kom æggeblommer og sukker i en stor skål. Pisk blandingen til den er lys og luftig.
  • Step 4
    Tjek om flødeblandingen er kommet i kog førend du går videre.
  • Step 5
    Under omrøring hældes flødeblandingen i skålen med pisket æg og sukker.
  • Step 6
    Hæld herefter det hele tilbage i gryden. Varm det hele op ved middel varme under omrøring.
  • Step 7
    Har du et køkkentermometer ved hånden? Så bør du tjekke, at blandingen ikke bliver mere end 80 grader varm.
  • Step 8
    Når blandingen tykner (eller når 80 grader) skal gryden tages af varmen. Sørg for, at gryden afkøles relativt hurtigt. Evt. ved at stille den i et koldt vandbad.
  • Step 9
    Den nedkølede blanding hældes i en ismaskine. Lad den køre indtil den næsten er færdig og stop den.
  • Step 10
    Smelt den mørke chokolade i et vandbad og tænd igen for ismaskinen. Den smeltede chokolade hældes i en tynd stråle ned i flødeblandingen alt imens den kører.
  • Step 11
    Server den hjemmelavede stracciatella is direkte fra maskinen.
Du vil måske også læse om...
Vaniljesukker
Opskrift

Vaniljesukker

00:05
Flæk vaniljestængerne på langs og skær dem over i halve.:Kom rørsukker og de skårne vaniljestænger i en skål klar... [Læs mere]
Panna cotta
Opskrift

Panna cotta

03:30
Hæld koldt vand i en skål og læg husblas bladet heri.:Kom piskefløden op i en gryde og varm den forsigtigt op under... [Læs mere]
Hindbærsnitter
Opskrift

Hindbærsnitter

00:50
Sigt mel og bagepulver i en skål.:Hak den kolde smør i stykker. Vigtigt: den må ikke opvarmes da det gør dejen for... [Læs mere]