-
✔Step 1
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, og -korn i en gryde på et par liter.
-
✔Step 2
Hæld herefter mælk, fløde og glukosesirup i gryden. Kog det op med hyppig omrøring.
-
✔Step 3
Kom æggeblommer og sukker i en stor skål. Pisk blandingen til den er lys og luftig.
-
✔Step 4
Tjek om flødeblandingen er kommet i kog førend du går videre.
-
✔Step 5
Under omrøring hældes flødeblandingen i skålen med pisket æg og sukker.
-
✔Step 6
Hæld herefter det hele tilbage i gryden. Varm det hele op ved middel varme under omrøring.
-
✔Step 7
Har du et køkkentermometer ved hånden? Så bør du tjekke, at blandingen ikke bliver mere end 80 grader varm.
-
✔Step 8
Når blandingen tykner (eller når 80 grader) skal gryden tages af varmen. Sørg for, at gryden afkøles relativt hurtigt. Evt. ved at stille den i et koldt vandbad.
-
✔Step 9
Den nedkølede blanding hældes i en ismaskine. Lad den køre indtil den næsten er færdig og stop den.
-
✔Step 10
Smelt den mørke chokolade i et vandbad og tænd igen for ismaskinen. Den smeltede chokolade hældes i en tynd stråle ned i flødeblandingen alt imens den kører.
-
✔Step 11
Server den hjemmelavede stracciatella is direkte fra maskinen.