Vaniljekranse

Vaniljekranse

Vaniljekranse

  • Færdig på 00:42

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 1 vaniljestang
  • 1 æg
  • 200 g blødt smør
  • 190 g flormelis
  • 225 g mel

Fremgangsmåde

  • Step 1
    Mandlerne kværnes til fin mandelmel i en foodprocessor. Du kan selvfølgelig også anvende købt mandelmel i stedet.
  • Step 2
    Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom vaniljekorn, æg, smør og flormelis i en skål for sig. Rør sammen til en ensartet masse. Sigt til sidst mandelmelen i. Sørg for, at dejen kun akkurat samler sig, da det er vigtigt, at arbejde så lidt som muligt med dejen, efter at mandelmelen er kommet i, da glutenindholdet ellers vil aktiveres og gøre den sej.
  • Step 3
    Klargør en bageplade med bagepapir. Kom dejen i en sprøjtepose. Form ringe i en ønsket størrelse.
  • Step 4
    Bag vaniljekransene i 10-12 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. De er færdige når de er let gyldne.
  • Step 5
    Lad vaniljekransene køle af på pladen da de er noget skrøbelige mens de er varme. Lad vaniljekransene køle helt af før de eventuelt pakkes ned i en lufttæt beholder. Er de ikke kølet helt ned vil de skabe kondens i beholderen og blive bløde.
Du vil måske også læse om...
Vaniljesukker
Opskrift

Vaniljesukker

00:05
Flæk vaniljestængerne på langs og skær dem over i halve.:Kom rørsukker og de skårne vaniljestænger i en skål klar... [Læs mere]
Stracciatella is
Opskrift

Stracciatella is

01:05
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, og -korn i en gryde på et par liter.:Hæld herefter mælk,... [Læs mere]
Panna cotta
Opskrift

Panna cotta

03:30
Hæld koldt vand i en skål og læg husblas bladet heri.:Kom piskefløden op i en gryde og varm den forsigtigt op under... [Læs mere]